Een op maat gemaakte training van 3 dagdelen, speciaal voor leden van de ondernemingsraad. Leer hoe je het beste resultaat bereikt door je flexibel op te stellen en krijg praktische handvatten voor het omgaan met emoties.

Als OR-lid ben je zeer betrokken bij het wel en wee van je collega’s. Uiteraard wil je hun belangen zo goed mogelijk behartigen. Maar juist die enorme drive en persoonlijke betrokkenheid kunnen je bij het onderhandelen soms in de weg zitten. Want hoe voorkom je bijvoorbeeld dat je te veel geleid wordt door emoties? En hoe stel je je flexibel op, maar blijf je toch de belangen in het oog houden?

Je leert het tijdens de training Onderhandelen voor de ondernemingsraad!

Een interactieve training met volop ruimte voor praktijkvoorbeelden, oefeningen en discussie. De training wordt specifiek afgestemd op situaties die in jullie bedrijf spelen. Jullie gaan tijdens de trainingsperiode aan de slag met je eigen casus. Zo ben je ervan verzekerd dat wat jullie leren, ook echt in de praktijk werkt.

In 3 dagdelen leer je de focus bij het onderhandelen te verleggen. Na het volgen van de training ben je bij onderhandelingen niet langer gericht op ‘je zin krijgen’, maar vooral op het scheppen van mogelijkheden.

Na deze training:

 • Weet je hoe je een probleem kunt identificeren waarvoor een oplossing moet worden uitonderhandeld;
 • Kun je je flexibel opstellen om het beste resultaat te bereiken;
 • Ben je in staat concessies te begrijpen en toe te passen;
 • Weet je hoe je kunt omgaan met emoties door het probleem te scheiden van de personen die erbij betrokken zijn;
 • Heb je geleerd doelen te stellen voor de onderhandelingen;
 • Weet je hoe je het beste een onderhandelingsstrategie kunt voorbereiden.

Ben jij OR-lid en wil je samen met je collega-OR-leden beter leren onderhandelen?
Neem dan nu contact op met De Onderhandelcoach voor een offerte op maat!

Tijdens de training Onderhandelen voor de ondernemingsraad staan flexibiliteit en het omgaan met emoties centraal. We werken afwisselend vanuit het theoretische kader met voorbeelden en praktijksimulaties. Je gaat oefenen met de verschillende stappen in het onderhandelingsproces. Zo kom je goed beslagen ten ijs!

Hoe ziet het programma eruit?

De training bestaat uit 3 dagdelen. De eerste 2 dagdelen vormen de kern van de training, het derde dagdeel is een terugkommiddag.

Dagdeel 1

Aan de orde komen:

 • Wat is je onderhandelingsstijl? Hoe kun je jouw onderhandelingsstijl flexibel aanpassen aan de situatie en de wederpartij?
 • Belangen onderkennen en achterhalen. Hoe behartig je de belangen stevig, terwijl je flexibel bent in de oplossing?
 • Omgaan met emoties – van jezelf en van de ander. Hoe scheid je het feitelijke probleem van de mensen en de emoties die daarbij komen kijken?

 

Dagdeel 2

Aan de orde komen:

 • Onderhandelen is (o.a.) luisteren. Maar hoe doe je dat, terwijl je eigenlijk het liefst jouw oplossing wilt doordrukken?
 • Voorbereiden van je strategie. Wat wil je bereiken? Wat is de achterliggende doelstelling? En hoe kan je dat het beste doen?
 • Oefenen en uitproberen.

 

Dagdeel 3 – terugkommiddag

Aan de orde komen:

 • Opfrissen van de theorie;
 • Reflectie op de tussenliggende periode en evaluatie van de eigen ervaringen;
 • Oefenen met een praktijkcasus.

Voor wie is deze training?

Voor leden van de ondernemingsraad.
De training is specifiek toegesneden op jouw praktijk in het OR-werk. Tijdens de trainingsperiode ga je aan de slag met je eigen casus. Wat je leert, kun je direct in de praktijk toepassen. Op de terugkommiddag worden je ervaringen met de casus besproken en geëvalueerd.

Intake

Voorafgaand aan de training word je gevraagd een intakeformulier in te vullen. Zo kan de training naadloos aansluiten op de dagelijkse praktijk en de issues die jij bij je OR-werkzaamheden ervaart.

Voorbereiding

Ruim voor de eerste trainingsbijeenkomst krijg de theorie ter beschikking. Hierdoor kan de focus tijdens de trainingsdagen gelegd worden op oefeningen, opdrachten en is er volop ruimte voor discussie.

Je trainer en coach is Jeanette de Haas.
Jeanette helpt (zelfstandig) professionals en ondernemers betere onderhandelaars te worden, zodat zij meer verdienen en hun doelen op allerlei gebied kunnen behalen.

Zelf heeft Jeanette het onderhandelen met vallen en opstaan geleerd in uiteenlopende rollen in het bedrijfsleven.

Ze heeft een Master of Business Administration (MBA) gedaan en is doctorandus in de Letteren. Als Pricing Manager in de telecombranche, Promotiemanager bij een uitgever, Global Analysis Manager bij Shell en freelance inkoper bij diverse grote bedrijven heeft zij veel ervaring opgedaan met onderhandelen en de manier waarop (grote) bedrijven werken.

Als trainer en coach Onderhandelen leert ze ondernemers en professionals hoe zij (prijs)onderhandelingen zelfverzekerd naar hun hand zetten.

Interesse?

Direct offerte aanvragen

Meer weten over een training onderhandelen voor ondernemingsraden binnen jouw organisatie? Neem nu vrijblijvend contact met mij op voor de mogelijkheden!

Mail: info@onderhandelcoach.com

Tel: 06 – 241 96 197

Over De Onderhandelcoach – Jeanette de Haas

Ik geloof in samenwerken, vragen stellen en zakelijke relaties waarbij de belangen van alle partijen in evenwicht zijn.

Als onderhandelcoach werk ik 1-op-1 met ondernemers en in company met teams voor wie onderhandelen belangrijk is.

Heb je een belangrijke onderhandeling en zie je er tegenop? Laat mij je helpen!

Check het aanbod >>