Incompany training onderhandelen

Onderhandelen voor teamsBedrijven en teams binnen bedrijven kunnen bij de Onderhandelcoach terecht voor:

 • Trainingen onderhandelen
 • Workshops onderhandelen
 • Lunchlezingen
 • Persoonlijke coaching onderhandelen

De programma’s worden op maat gemaakt en gaan in op de dilemma’s en issues die de deelnemers zelf ervaren bij het onderhandelen en de doelen van de organisatie.

Afhankelijk van de leerdoelen schakelt De Onderhandelcoach daarbij een trainingsacteur in. Praktijksituaties kunnen op die manier levensecht worden geoefend. Een trainingsacteur kan bijvoorbeeld zeer waardevol zijn om te leren omgaan met lastige mensen en reageren op emoties aan de onderhandelingstafel.

Meer weten over een training onderhandelen binnen jouw organisatie? Neem nu vrijblijvend contact met mij op voor de mogelijkheden!

Klantervaringen
Annete-Biesboer

“Voor de team training onderhandelen had ik bij meerdere bureaus een offerte aangevraagd. Een van die bureaus is bij mij op bezoek geweest voor een persoonlijk gesprek. In dat gesprek werd mij verteld dat een training onderhandelen niet in twee losse dagen kon. Dat ik toch echt met mijn hele team een meerdaagse sessie moest organiseren (incl. overnachting) om elkaar eerst beter te leren kennen en ook dat de mensen zichzelf goed moesten kennen. Er zou een uitgebreide intake nodig zijn.

Daardoor twijfelde ik even of de training van Jeanette wel voldoende zou zijn. Het plezierig contact met Jeanette, zowel telefonisch als per mail èn het feit dat de training (naadloos) aansloot op het boek ‘Excellent onderhandelen’, gecombineerd met het laagdrempelige intake-formulier en het gemak van het inplannen van de trainingsdagen zoals ik dat wenste maakte de keuze om voor de training van De Onderhandelcoach te kiezen uiteindelijk niet moeilijk.

Wat ik ook belangrijk vond is dat Jeanette onze praktijk kent en zelf ook uit de praktijk komt.

We hebben de 2-daagse training met het hele contractmanagementteam gevolgd en dat was sowieso al goed voor de teambuilding. Doordat de training niet heel strak was opgezet qua programma en tijd was er veel tijd voor de onderwerpen waar we op dat moment behoefte aan hadden. We hebben veel ervaringen met elkaar kunnen delen.

Inhoudelijk heeft de training ons veel inzicht opgeleverd. Inzicht in de onderhandelingsstijlen en welke stijl wanneer toe te passen. Ook inzicht in wat de voorkeursstijlen zijn van ieder teamlid. De praktijkvoorbeelden van zowel Jeanette als van de teamleden waren erg nuttig. Het oefenen heeft ons geleerd wat wel werkt en wat niet werkt. De aangereikte hulpmiddelen, zoals het voorbereidingsformulier, passen we nu ook daadwerkelijk toe.

Het is ook mooi om te zien dat we elkaar helpen en scherp houden als iemand een onderhandeling in moet gaan.

Ik heb Jeanette’s begeleiding ervaren als prettig en professioneel.

Prettig omdat ze goed inspeelt op de groep en niet ‘gewoon’ een programma afdraait. Jeanette laat tijdens de training ook iedereen in zijn of haar waarde en iedereen komt voldoende aan bod.

Professioneel omdat ze echt weet hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Jeanette kon altijd wel met een relevant voorbeeld komen en ze begreep ook heel goed waar wij tegenaan lopen en hoe onze opdrachtgevers werken.

Ik raad deze training van harte aan voor andere organisaties. De training zit goed in elkaar, is praktijkgericht en direct toepasbaar en bovendien ook nog leuk om te volgen.
Voordat ik de training had gevolgd zou ik zeggen dat andere bedrijven (met wie je eventueel aan de onderhandeltafel komt te zitten) vooral geen training moeten volgen; dit om ze niet wijzer te maken dan ze zijn. Maar we hebben van Jeanette geleerd dat het alleen maar een voordeel kan zijn als iedereen op een goede manier de onderhandeling in gaat.”

Annette Biesboer, Manager Contractmanagement, Van Hattum en Blankevoort


Gilles Traas“Een middag lang luisteren naar de theorie achter onderhandelingstechnieken, dat wilden we absoluut niet. Onze training moest interactief zijn en praktijkgericht; dat was het voornaamste wat we Jeanette in de voorbereiding meegaven.

Dat pakte ze uitstekend op. Steeds begon ze met een stukje theorie, waarna ze vroeg of wij dat herkenden en daarna was het: oefenen maar! Als wij een net iets andere situatie inbrachten, dan speelde ze daar ter plekke op in. Alle voorbeelden waren toegespitst op het vastgoed, en we gingen met de billen bloot.

Kun je je soms bij een training nog verschuilen achter je koffie en je pepermuntje, nu kwam iedereen aan de beurt in situaties die soms de week daarvoor nog gespeeld hadden. Zo zagen we meteen wat we goed deden en wat beter kon. Doorvragen en geduld hebben, leerde Jeanette ons, in vloeiend samenspel met de actrice die de rollenspellen voor haar rekening nam.

Wil iemand zijn stuk grond niet verkopen? Niet te snel met een aanbod komen, maar geduldig blijven vragen waarom niet. Als je weet wat het belang van de tegenpartij is en welke emoties spelen, levert dat uiteindelijk een beter resultaat op. En dat zagen we die middag.

Ik heb heel wat trainingen gehad, maar deze stak er met kop en schouders bovenuit: we behandelden echt wat wij dagelijks op de werkvloer tegenkomen. We zien al uit naar de komende training, in het najaar.”

Gilles Traas, coördinator beheer vastgoed,  provincie Noord-Brabant

Omgaan met weerstand

Voor wie?

48-WeerstandManagement team van een gerenommeerd hoveniersbedrijf

Wat?

Workshop onderhandelen van 1 dagdeel (3 uur)

Thema

Omgaan met weerstand tijdens onderhandelingen

Onderwerpen

 • Hoe ga je om met weerstand en hoe kun je weerstand overwinnen?
 • Non-verbale signalen: wat moet je ermee?
 • Opzetten van een onderhandelingsstrategie

Werkwijze

Theorie afgewisseld met praktijkvoorbeelden en actieve discussie en reflectie op het onderwerp onderhandelen en de dilemma’s die de MT-leden daarbij ervaren.


Omgaan met emoties aan de onderhandelingstafel

Voor wie?Conflict-emoties

Team van grondaankopers en –verkopers van een provincie

Wat?

Training onderhandelen van 1 dag in samenwerking met trainingsacteur

Thema

Omgaan met emoties aan de onderhandelingstafel

Onderwerpen

 • Herkennen van de emotie bij de onderhandelingspartner
 • Leren “lezen” van de tegenpartij
 • Herkennen van het omslagpunt tijdens onderhandelingen
 • Hoe kun je inspelen op de emoties van de ander om tot een goed onderhandelingsresultaat te komen

Werkwijze

Combinatie van onderhandelingsvaardigheden en oefenen van situaties met behulp van ervaringsgerichte theatrale werkvormen. We werken afwisselend vanuit het theoretisch kader met voorbeelden en praktijksimulaties. Centraal in deze training staat het ervarend leren vanuit de casuïstiek van de deelnemers, met behulp van stappenplannen en communicatiemodellen.


Excellent onderhandelen volgens de Harvard methode

Voor wie?

Contractmanagement team van een bouwfirma in infrastructuur projecten

Wat?18-belangen

2-daagse training excellent onderhandelen

Thema

Excellent onderhandelen volgens de Harvard methode

Onderwerpen

 • Onderhandelen vanuit belangen, niet vanuit eisen
 • Onderhandelingsstijlen en flexibel toepassen van je onderhandelingsstijl al naar gelang de situatie en de onderhandelingsstijl van de wederpartij
 • Onderhandelingsstrategie opzetten
 • Omgaan met macht aan de onderhandelingstafel – wat is je machtspositie en wat betekent dat voor de onderhandelingen
 • Voorbereiden van een onderhandeling

Werkwijze

Interactieve training met veel ruimte voor individuele ervaringen en leerdoelen. Afwisseling van theorie, rollenspellen en discussieonderwerpen.


Effectief (prijs)onderhandelen

Voor wie?Klein budget

Team van inkopers van een marketing bureau

Wat?

Training onderhandelen in 2 dagdelen (2 keer 4 uur)

Thema

Effectief prijsonderhandelen voor inkopers zonder relaties te beschadigen

Onderwerpen

 • Stevig de belangen van de organisatie behartigen met behoud van een goede relatie met de verkoper
 • Effectief prijsverhogingen beperken
 • De 5 stappen die nodig zijn om effectief en positief te onderhandelen
 • Een goede voorbereiding van de onderhandeling

Werkwijze

Actieve training met rollenspellen en actieve oefeningen aan de hand van het 5-stappenmodel voor het onderhandelen. Centraal staan de ervaring en de praktijk van de deelnemers.


Onderhandelen aan de keukentafel

Voor wie?Eigen weg

Cluster grond van een provincie (aankoop grond)

Wat?

Training onderhandelen van 1 dag

Thema

Onderhandelen aan de keukentafel

Onderwerpen

 • Omgaan met tijdsdruk en de verwachtingen van de interne organisatie
 • Toepassen van een onderhandelingsstijl die past bij de situatie
 • Omgaan met emoties tijdens onderhandelingen
 • Inspelen op lastige tegenpartij

Werkwijze

Ochtendprogramma met oefeningen en reflectie over onderhandelingsstijlen, voorbereiding van onderhandelen aan de hand van de 5 pijlers van een goede onderhandeling en discussie item over omgaan met tijdsdruk.

Middagprogramma met het oefenen van praktijkcasussen van de deelnemers met trainingsacteur Maaike Ament.

Over de trainer

Jeanette de HaasJeanette de Haas is initiatiefnemer en eigenaar van De Onderhandelcoach. Zij is gepokt en gemazeld in het succesvol onderhandelen met uiteenlopende bedrijven. Als zelfstandig inkoper voor (middel)grote organisaties weet zij voor haar klanten de beste resultaten binnen te halen én de relatie met haar onderhandelingspartner aan de andere kant van de tafel goed te houden.

Jeanette de Haas geeft trainingen en individuele coaching onderhandelen aan zelfstandig ondernemers en professionals vanuit de ervaring dat iedereen zijn of haar onderhandelingsvaardigheiden kan verbeteren door te oefenen en te reflecteren op wat er is gebeurd of wat er zou kunnen gebeuren.

Voorbereiding, hoge verwachtingen, luisteren en integriteit zijn de kernbegrippen bij de ontwikkeling tot een goede onderhandelaar.

Onderhandelen is geen magie. Het is een vaardigheid – en die kun je leren. De Onderhandelcoach helpt je daar graag bij.

Interesse?

Direct offerte aanvragen

Meer weten over een training onderhandelen binnen jouw organisatie? Neem nu vrijblijvend contact met mij op voor de mogelijkheden!

Mail: info@onderhandelcoach.com

Tel: 06 – 241 96 197

Masterclasses, trainingen en onderhandelspel voor teams

Hieronder vind je ideeën en inspiratie voor trainingen, workshops, masterclasses en spelvorm voor je team en/of bijeenkomst.

Onderhandelingsspel ‘Deal or No Deal’

Deal or No Deal is een onderhandelingsspel op maat voor teams die spelenderwijs hun onderhandelingsvaardigheden verder willen ontwikkelen. Een combinatie van fun en educatie, uitermate geschikt voor teamdagen en kennisbijeenkomsten. Wie slaagt erin de deal binnen te halen?

Meer lezen >>

Training Harvard Onderhandelen

Workshop van 1 of 2 dagen waarin je leert hoe je van elke onderhandeling een win-winsituatie maakt – voor jou én je onderhandelingspartner.

Hoe krijg je een goede balans tussen hard onderhandelen en een goede relatie? Wat doe je als de ander op je gevoel gaat werken? En hoe reageer je op iemand die niets wil? Wat laat jij liggen op de onderhandelingstafel? 

Meer lezen >>

Onderhandelen voor de ondernemingsraad (onderhandelen OR)

Een op maat gemaakte training van 3 dagdelen, speciaal voor leden van de ondernemingsraad. Leer hoe je het beste resultaat bereikt door je flexibel op te stellen en krijg praktische handvatten voor het omgaan met emoties.

Meer lezen >>

Onderhandelen voor zorgaanbieders

Werk jij bij een zorginstelling en heb je te maken met aanbestedingen? Leer in deze één-daagse training de basics van het aanbesteden en hoe je daarbinnen kunt onderhandelen.

Meer lezen >>

Over De Onderhandelcoach – Jeanette de Haas

Ik geloof in samenwerken, vragen stellen en zakelijke relaties waarbij de belangen van alle partijen in evenwicht zijn.

Als onderhandelcoach werk ik 1-op-1 met ondernemers en in company met teams voor wie onderhandelen belangrijk is.

Heb je een belangrijke onderhandeling en zie je er tegenop? Laat mij je helpen!

Check het aanbod >>