Dit zijn de klanten met wie ik werk

Ik werk met ondernemers in 1-op-1 sessies en met organisaties en teams in incompany trainingen. Daarnaast werk ik met IT-managers om hun IT inkoop te doen. Soms organiseer ik een training met open inschrijving.

Mijn klanten houden van aanpakken en nemen verantwoordelijkheid. Onderhandelen is voor hen belangrijk, maar ze vinden het niet per se leuk.

Het zijn vaak vakspecialisten met kennis van zaken. Kwaliteit leveren is voor hen belangrijk. En dat verwachten ze ook van anderen.

Mijn klanten zijn vriendelijke, redelijke mensen die geloven in leven en laten leven. Geld is niet hun belangrijkste drijfveer. Wel willen ze beter voor zichzelf opkomen.

Relaties – ook zakelijke relaties – zijn voor hen belangrijk en die willen ze graag goed houden.

De organisaties waar ik voor werk hebben een open, positieve “get it done” cultuur. Teams zijn open naar elkaar toe en mensen binnen teams zijn bereid elkaar te helpen. Zij vinden de inhoud van hun werk belangrijk.

Vragen stellen wordt gewaardeerd. Nadenken en reflecteren op hoe zaken wellicht anders aangepakt kunnen worden ook.

Ik klopte bij De Onderhandelcoach aan voor een coachingssessie vanwege aankomende sollicitaties waarin ik mijn tarief wilde verhogen.

Jeanette’s begeleiding is heel relaxed en open. Het gaf me vooral veel zelfvertrouwen om de onderhandelingen in te gaan en te gaan staan voor wat ik zelf wilde.

Het beste aan de begeleiding van Jeanette vond ik dat ze open en supportive reageerde op alles waar ik zelf onzeker over was. Plus: ze nam heel erg de tijd, ik voelde dat er echt aandacht was.

Aan andere ondernemers zou ik onderhandelcoaching 100% aanbevelen. Ik weet wie ik bel bij mijn volgende onderhandeling!

Meer klantervaringen >>

Dit zijn de vragen die mijn klanten hebben

Als je jezelf in de omschrijving van mijn klanten herkent, dan herken je misschien ook wel de vragen die ze hebben.

  • Hoe zorg ik dat ik zakelijker wordt, terwijl ik nog wel mezelf blijf?

    Mijn klanten willen graag zakelijker worden, maar ze vinden dat lastig omdat ze daarna met diezelfde mensen moeten samenwerken. Soms voelen ze zich machteloos in een onderhandeling en dan zijn ze meer bezig met de vraag of de ander hen wel of niet mag dan het voor ogen houden wat ze zelf willen.

    Ze vragen zich af hoe ze uit de onderhandeling komen met een goed gevoel terwijl ze ook voorkomen zichzelf tekort te doen.

  • Hoe kan ik goed in blijven zetten wanneer er weerstand aan de andere kant ontstaat?

    Mijn klanten willen graag duidelijk en standvastig hun mening geven, maar ze vinden het lastig om daadwerkelijk door te zetten als ze tegengas krijgen of verwachten. Door te denken “wat zullen ze van mijn voorstel denken”  boeten ze vaak al in.

    Ze ervaren dat ze begrip hebben voor de ander en dat dit weer ten kost gaat van het eindresultaat. Het gevoel zegt daarna dat er meer in had gezeten.

  • Hoe kan ik mijn grenzen aangeven?

    Mijn klanten willen onderhandelen zonder dat het voelt als een strijd. Ze willen zelfverzekerd en krachtig overkomen, lef tonen en durven vragen. Maar tegelijkertijd zijn ze bang dat de ander dan wegloopt en dat het meteen is afgelopen.

    Ze willen niet dat hun emoties de overhand krijgen, maar dat gebeurt toch vaak als het spannend wordt.

  • Hoe zet ik een onderhandelingsstrategie op?

    Mijn klanten zijn op zoek naar een duidelijke leidraad voor hun onderhandelingen. Ze lopen vast omdat ze aan het begin te laag hebben ingezet of ze worden overvallen door een onverwachte discussie.

    Ze willen grip krijgen op het onderhandelingsproces en zelf kunnen sturen en regie voeren. Ze vragen zich af hoe je een onderhandeling insteekt, wat je wel vertelt – en wat niet, hoe ver je kunt gaan en hoe je je eigen positie bepaalt.

  • Wanneer ben je vriendelijk, wanneer de bullebak?

    Mijn klanten zijn op zoek naar meerdere aanvliegroutes om tot een positief resultaat te komen. Ze willen kunnen switchen van invalshoek en zoeken de ideale weg tussen hard en zacht. Ze vragen zich af hoe je daarbij de juiste toon van communiceren vindt.

  • Hoe vind ik goede tegenargumenten?

    Mijn klanten willen op een positieve manier de ander overtuigen, maar ze weten niet hoe ze iemand die niet luistert of overtuigd is van zichzelf kunnen ombuigen.

    Ze willen een goed antwoord klaar hebben als de ander over de prijs begint en de argumenten die zij inbrengen het juist belang geven in de discussie.

Herken jij jezelf hierin?

Heb je een belangrijke onderhandeling en zie je er tegenop? Laat mij je helpen!

Stuur me een berichtje op: info@onderhandelcoach.com of bel me op telefoon 06 241 96 197.  Dan plannen we een telefonische afspraak in om samen te onderzoeken of ik je kan helpen.

Eerst meer lezen? Check: