Jeanette de Haas

Mijn naam is Jeanette de Haas en ik help professionals en ondernemers om niet te snel toe te geven aan de onderhandelingstafel waardoor ze meer verdienen en stevig hun belangen kunnen verdedigen.

Veel mensen worstelen om een goede balans te vinden tussen standvastig bij je eigen standpunt blijven en de relatie met de ander goed houden. Zonder goede balans:

 • Geef je te gemakkelijk toe, waardoor je eigen belangen niet goed aan bod komen;

 • Zitten je emoties in de weg, waardoor je veel te fel reageert;

 • Raak je de controle over het proces kwijt, waardoor je argumenten van tafel worden geveegd;

Dit dilemma van het vinden van de juiste balans herken ik uit mijn dagelijkse praktijk. Door mijn jarenlange ervaring heb ik een methode ontwikkeld om hiermee om te gaan. Om die dingen te zeggen, te vragen en te doen waardoor je de balans in evenwicht houdt. Die kennis en ervaring deel ik met mijn klanten, waardoor ze goede deals gaan sluiten – voor zichzelf, maar ook voor de ander. In alle redelijkheid.

Zo leerde ik onderhandelen

Naast Onderhandelcoach en ondernemer, ben ik ook freelance inkoper. Daardoor sta ik steeds met twee benen in de praktijk. Vanuit die ervaring weet ik precies waar jij tegenaan loopt en welke dilemma’s je moet overwinnen.

Het onderhandelen heb ik zelf met vallen en opstaan geleerd.

Ik dacht altijd dat je een soort geheim plan moest hebben om de ander te slim af te zijn bij het onderhandelen en dat je alleen op die manier je doel kon bereiken. Maar dat lukte me dus niet zo goed. Ik liet me niet in de kaart kijken, maar evengoed haalde ik geen bijzondere resultaten aan de onderhandelingstafel.

Toen ik als inkoper ging werken werd het essentieel dat ik goed leerde onderhandelen. Ik ging boeken lezen over onderhandelen. En zo ontdekte ik dat mijn ideeën over onderhandelen lang niet allemaal klopten! Doordat ik voor mijn werk zo vaak onderhandel kon ik de nieuwe theorie beetje bij beetje uitproberen in de praktijk. En dat had verrassende effecten. Geen geheime agenda meer, maar open en eerlijk communiceren, zonder daarbij teveel toe te geven.

Waar ik onderhandelen voorheen zag als een noodzakelijk kwaad waarbij ik de tegenpartij moest zien te overtroeven, werd onderhandelen juist leuk! Voor mij is onderhandelen nu: samenwerken, communiceren en strategie.

Werkwijze

Er zijn 3 manieren waarop je met mij kunt samenwerken:

 1. Door je aan te melden voor 1 van mijn trainingen
 2. 1-op1 begeleiding en coaching (en dat is toegankelijker dan je misschien denkt)
 3. Op maat gemaakte training voor bedrijven (in company)

Uitgangspunt bij al mijn trainingen, workshops en 1-op1 begeleiding is jouw dagelijkse praktijk. Dat betekent dat je we altijd een intake doen – mondeling of schriftelijk –  zodat we tijdens de training in kunnen gaan op jouw eigen situatie. Mijn programma is actief, met veel oefenen. De oefeningen plaats ik in een theoretisch kader, zodat je ook gaat begrijpen waarom iets wel of niet werkt. Je krijgt checklists en tools die je ook na de training houvast zullen geven voor je verdere ontwikkeling.

Achtergrond en opleiding

Ik ben afgestudeerd aan de Vrije Universiteit in de Algemene Letteren – met een hoofdvak in Politicologie en Nederlandse taal. Bij Webster University heb ik mijn MBA (Master of Business Administration) gehaald.

Ik heb gewerkt als promotiemanager bij het Leidsch Dagblad, Pricing Manager bij KPNQwest, afdelingsmanager bij Shell en als freelance inkoper voor bedrijven als Tele2, Eneco, Telegraaf Media Groep, Tata Steel, ING, Enexis en Connexxion.

Als Onderhandelcoach geef ik al sinds 2011 trainingen en workshops onderhandelen voor professionals, ondernemers en voor bedrijven o.a.

 • de Provincies Brabant en Gelderland,
 • Weverling Groenprojekten,
 • Van Hattum & Blankevoort,
 • VSNU,
 • IVVU,
 • firma Hoppenbrouwers,
 • AVR Afvalverwerking,
 • Treant,
 • Adelente
 • IMA
 • Gemeente Den Haag
 • Gemeente Arnhem

Afspraak maken?

 • Geef jij te gemakkelijk toe en baal je daarvan?

 • Heb je moeite om zakelijk te blijven en je emoties erbuiten te laten?

 • Of laat je je soms in een hoek drukken en heb je geen weerwoord om de ander te overtuigen?

Ga met mij hierover in gesprek. Ik help je graag om te ontdekken waar jij vastloopt en hoe je dat kunt verbeteren. Plan een belafspraak van maximaal 30 minuten in mijn agenda in. Dit is geheel gratis en vrijblijvend en helpt je helderheid te krijgen.

Maak een belafspraak

Luister naar het interview van Ellen de Lange met mij

Lees het krantenartikel over onderhandelen met mijn tips

Artikel over onderhandelen

Artikelen waar ik aan heb meegewerkt

Radio interviews

Hoeveel laat jij liggen bij het onderhandelen?

Ontdek in een persoonlijk gesprek van 30 minuten hoeveel jij laat liggen op de onderhandeltafel en stel vast wat je nodig hebt om te gaan onderhandelen met vertrouwen en plezier.

Meld je hier aan