Deal or No Deal is een onderhandelingsspel op maat voor teams die spelenderwijs hun onderhandelingsvaardigheden verder willen ontwikkelen. Een combinatie van fun en educatie, uitermate geschikt voor teamdagen en kennisbijeenkomsten. Wie slaagt erin de deal binnen te halen?

Staat er binnenkort een managementdag of teambijeenkomst op de agenda en ben je op zoek naar een inspirerende invulling van het programma? Waarbij educatieve ingrediënten zoals samenwerken, onderhandelen en netwerken hand in hand gaan met een snufje fun?

Die combinatie biedt het onderhandelspel Deal or No Deal.
Een op maat gemaakt spel waarmee de deelnemers hun onderhandelingsvaardigheden verder leren ontwikkelen. Deal or No Deal is een combinatie van theorie, reflectie en oefeningen in spelvorm. Het thema onderhandelen leent zich daar bij uitstek voor!

Waarom het onderhandelingsspel?

  • Deelnemers leren op een speelse manier onderhandelen en valkuilen voorkomen;
  • Het is een inspirerende combinatie van fun en educatie;
  • Het spel biedt mogelijkheden om te netwerken met collega’s;
  • Het stimuleert samenwerking;
  • Onderhandelen is voor bijna iedereen in werksituaties belangrijk; goed samenwerken lukt immers alleen als je ook kunt onderhandelen (lees ook: Wat is onderhandelen?).

Onderhandelen doe je vaker dan je denkt!
Veel mensen hebben tijdens hun dagelijkse werkzaamheden direct of indirect te maken met onderhandelen. In zakelijke relaties starten onderhandelingen vaak al voor het eerste contact – en niet pas wanneer mensen het over de prijs proberen eens te worden.

Met het onderhandelspel leer je niet alleen hoe je effectiever kunt onderhandelen, je wordt je ook bewust van achterliggende processen en onderhandeltrucs. Bovendien leert het spel je overwicht te verkrijgen tijdens onderhandelingen. Het onderhandelingsspel wordt op maat gemaakt aan de hand van een casus in jouw organisatie. Dat maakt Deal or No Deal een spel boordevol herkenbare situaties en nieuwe inzichten!

Voor wie is het onderhandelspel?

  • Voor managementteams die een bijeenkomst met educatief tintje willen organiseren;
  • Voor consultants tijdens kennisbijeenkomsten;
  • Voor groepen collega’s die op zoek zijn naar een inspirerende invulling voor een meeting, waarbij plezier en leren hand in hand gaan.

Het onderhandelingsspel wordt voor elke deelnemende partij op maat gemaakt aan de hand van een herkenbare casus die de belangrijkste elementen van het onderhandelen in zich heeft. Doordat het spel volledig is toegespitst op de dagelijkse praktijk van de deelnemers, ontstaat een grote mate van herkenning. Dit zorgt voor maximale betrokkenheid en motivatie.

Het onderhandelingsspel
Het spel bestaat uit een aantal situaties waarin de deelnemers met elkaar moeten onderhandelen. Het spel verloopt in verschillende rondes. Het aantal rondes is afhankelijk van de beschikbare tijd.

Als opdrachtgever is het mogelijk verschillende rollen in te vullen. Zo kan de directie bijvoorbeeld de rol van de klant spelen, maar het is ook mogelijk dat een medewerker zichzelf speelt. Als alternatief kan De Onderhandelcoach acteurs inzetten.

Professionele begeleiding
De Onderhandelcoach heeft het onderhandelspel ontwikkeld samen met Sjaak Griffioen van Griffioen Gameway. Op de dag zelf begeleiden Jeanette de Haas van De Onderhandelcoach en Sjaak Griffioen het spel gezamenlijk.

In opdracht van Hoppenbrouwers Techniek ontwikkelden De Onderhandelcoach en Griffioen Gameway een op maat gemaakt onderhandelingsspel voor een managementdag voor 60 projectleiders:

‘Regelmatig organiseren wij als bedrijf een managementdag voor alle projectleiders, zo’n 60 in totaal. Het thema was dit keer onderhandelen – dat doen onze projectleiders per slot van rekening de hele dag door – en we schakelden de Onderhandelcoach in om invulling aan deze dag te geven. We wilden een leerzame dag, maar dat niet alleen: het moest ook een dag worden met fun en het uitwisselen van ervaringen tussen de projectleiders onderling. Een combinatie met een spel zou ideaal zijn.

Jeanette de Haas van De Onderhandelcoach en Sjaak Griffioen van Griffioen Gameway sloegen de handen ineen om een maatwerk onderhandelspel te ontwikkelen dat helemaal toegesneden was op onze dagelijkse praktijk.

We hadden meteen een goed gevoel over de aanpak en expertise van Sjaak en Jeanette. Onze managementdag werd een afwisseling van theorie over onderhandelen en spelronden die daarop aansloten.

De dag heeft vooral weer een stuk bewustzijn opgeleverd. Voor een aantal mensen betekende dat: nieuwe theorie en inzichten en voor een aantal was het herhaling. Het onderwerp staat weer op de kaart!

De begeleiding was goed. Sjaak en Jeanette waren betrokken om er een goede dag van te maken. We hadden wel wat meer met de antwoorden van het spel moeten doen. Dat miste de groep, dat waren open eindjes.

Ik kan het onderhandelingsspel van harte aanbevelen. Een spel is sowieso leuker dan alleen theorie. Het levert meer dynamiek en interactie op. En spelenderwijs wordt theorie en praktijk bij elkaar gebracht.’

Corné de Meijer, adjunct-directeur Hoppenbrouwers Techniek B.V.

Over Griffioen Gameway
Sjaak Griffioen heeft ruime ervaring in het vertalen van leerdoelen in spelvormen. De missie van Griffioen Gameway is mensen spelenderwijs te laten communiceren en leren. Griffioen Gameway ontwikkelt daarvoor allerlei creatieve spelvormen, waarmee de boodschap op een leuke manier wordt overgebracht waardoor deze ook blijft hangen. Griffioen Gameway noemt dit ‘Serious gaming voor serious business’.
Daarnaast past Griffioen Gameway gamification toe om het leven, werken en leren van mensen te verrijken.
Griffioen Gameway heeft games ontwikkeld voor tal van bedrijven. Kijk voor meer informatie op www.gameway.nl.

Over De Onderhandelcoach
Onderhandelcoach Jeanette de Haas is ervan overtuigd dat iedereen kan leren onderhandelen. Zelf heeft zij het onderhandelen onder de knie gekregen in uiteenlopende functies, variërend van inkoper tot teammanager. Sinds een aantal jaar helpt zij als Onderhandelcaoch professionals, zzp’ers en ondernemers effectieve onderhandelaars te worden, zodat zij meer verdienen en hun doelen op allerlei gebied kunnen behalen.

Interesse?

Direct offerte aanvragen

Meer weten over een training onderhandelen binnen jouw organisatie? Neem nu vrijblijvend contact met mij op voor de mogelijkheden!

Mail: info@onderhandelcoach.com

Tel: 06 – 241 96 197