Workshop waarin je leert hoe je van elke onderhandeling een win-winsituatie maakt – voor jou én je onderhandelingspartner.

Hoe krijg je een goede balans tussen hard onderhandelen en een goede relatie? Wat doe je als de ander op je gevoel gaat werken? En hoe reageer je op iemand die niets wil? Wat laat jij liggen op de onderhandelingstafel? 

Zou het niet heerlijk zijn wanneer je precies wist hoe je een onderhandeling moet aanpakken? Als je vol zelfvertrouwen aan de onderhandelingstafel zit? En wanneer je op een prettige manier kunt krijgen wat je wilt? Op een manier die bij jou past?

Dat is het thema van de training Harvard Onderhandelen

Dit ga je leren:

 • De ander meekrijgen bij het oplossen van het probleem
 • Goed reageren als iemand op je gevoel gaat werken
 • Het zakelijke van het persoonlijke scheiden – handig als je veel met collega’s onderhandelt
 • De ander inschatten: hoe ver kun je gaan?
 • Flexibel zijn en toch je doelen halen
 • Nee-zeggen” – een aanbod afwijzen zonder de deur dicht te gooien
 • Bewust sturen van het onderhandelingsproces

Zo haal je je doelen door beter te onderhandelen in een prettigere sfeer.

Voor wie?

Deze training Harvard onderhandelen is geschikt voor (zelfstandig) professionals, zoals projectleiders, contractmanagers, relatiemanagers, verkopers, inkopers, coaches en ondernemers, die beter willen manoeuvreren tussen hun eigen belang en dat van de ander. Of je nu gesprekken moet voeren met leveranciers, klanten, collega’s of belangenbehartigers – onderhandelen is belangrijk voor je.

Deelnemers herkennen zich vaak in deze uitspraken:

“Soms geef ik teveel toe bij het onderhandelen. Hoe voorkom ik dat?”

“Ik wil leren hoe je zonder toe te geven onderhandelt in een prettige sfeer – zonder de ander tekort te doen EN zonder mezelf in de vingers te snijden”

“Ik wil handvatten krijgen om het gehele onderhandelingsproces goed te doorlopen”

“Ik vraag me af of ik er wel voldoende uithaal tijdens onderhandelingen”

Werkwijze

Actieve workshop, waarbij discussie en praktijksimulatie elkaar afwisselen. De actieve werkvormen worden met behulp van de 5 pijlers van de Harvard methode in een analytisch kader geplaatst.

Er is veel ruimte voor eigen casussen en ervaringen. Zo leren deelnemers wat ze leren direct over te brengen in de praktijk.

In deze training leg je een solide basis aan onderhandelingsvaardigheden van waaruit deelnemers zich kunnen ontwikkelen tot uitstekende onderhandelaars.

 • Do’s en don’ts van het onderhandelen
 • Je onderhandelingsstrategie voorbereiden
 • De 5 pijlers van een effectieve onderhandeling (Excellent onderhandelen)
  1. Waarom? – Belangen achter de stellingen
  2. Argumenteren
  3. Relaties
  4. Oplossingsgericht onderhandelen
  5. Wie heeft het voor het zeggen? – Machtspositie en alternatieven

Geïnteresseerd?

Neem contact met mij op door mij te bellen op 06 -241 96 197 of te mailen: info@onderhandelcoach.com. Of vul het contactformulier in.

Veel van mijn vergaderingen zijn eigenlijk onderhandelingen, besefte ik laatst opeens. Ik had nog nooit zo over onderhandelstrategieën nagedacht, maar wilde daar graag meer over leren om meer invloed op een onderhandeling te kunnen uitoefenen. Toen ik Jeanette – die ik van het schoolplein ken – een keer daarover sprak, zei ze een aantal heel herkenbare dingen over vergadersituaties en –types. Dus was ik benieuwd naar haar workshop. Daar oefenden we in het doorvragen naar het belang van de ander. Wat mij heel erg bijbleef, is het belang van een goede onderhandelingsvoorbereiding. Dat bleek al ter plekke: tijdens de casus verraste niets van wat de ander zei mij meer, waardoor ik er heel ontspannen bij zat. Ook kan ik nu beter inschatten in welk stadium ik collega’s moet betrekken in het proces van de voorbereiding. Jeanette zit stevig in haar stof en heeft een schat aan ervaringsverhalen, van haarzelf en anderen. Heel boeiend. Als een voorbeeld wat ver van me af stond, kon ze het altijd ombuigen naar iets wat ik in mijn dagelijkse praktijk zou kunnen gebruiken. Haar tips zijn praktisch, en direct toepasbaar. Door de balans tussen theorie en praktijk vloog de training voorbij.

Roos Schulte, Programmamanager St. Jacob

Over De Onderhandelcoach
Onderhandelcoach Jeanette de Haas is ervan overtuigd dat iedereen kan leren onderhandelen. Zelf heeft zij het onderhandelen onder de knie gekregen in uiteenlopende functies, variërend van inkoper tot teammanager. Sinds 2011 helpt zij als Onderhandelcaoch professionals, zzp’ers en ondernemers effectieve onderhandelaars te worden, zodat zij meer verdienen en hun doelen op allerlei gebied kunnen behalen.

Interesse?

Direct offerte aanvragen

Meer weten over een training onderhandelen binnen jouw organisatie? Neem nu vrijblijvend contact met mij op voor de mogelijkheden!

Mail: info@onderhandelcoach.com

Tel: 06 – 241 96 197