Workshop waarin je ontdekt hoe je uit elke onderhandeling het beste resultaat haalt – voor jou én je onderhandelingspartner

Hoe krijg je een goede balans tussen hard onderhandelen en een goede relatie? Wat doe je als de ander op je gevoel gaat werken? En hoe reageer je op iemand die niets wil? Wat wil je bereiken en hoe krijg je dat voor elkaar? 

Zou het niet heerlijk zijn wanneer je precies wist hoe je een onderhandeling moet aanpakken? Als je vol zelfvertrouwen aan de onderhandelingstafel zit? En wanneer je op een prettige manier kunt krijgen wat je wilt? Op een manier die bij jou past?

Geef je dan op voor de workshop win-win onderhandelen.

Dit ga je leren:

 • De ander meekrijgen bij het oplossen van het probleem
 • Goed reageren als iemand op je gevoel gaat werken
 • Het zakelijke van het persoonlijke scheiden – handig als je veel met collega’s onderhandelt
 • De ander inschatten: hoe ver kun je gaan?
 • Flexibel zijn en toch krijgen wat je wilt
 • Nee-zeggen” – een aanbod afwijzen zonder de deur dicht te gooien
 • Bewust sturen van het onderhandelingsproces
 • Onderhandelen met felle mensen, die agressief of dominant overkomen

Zo haal je je doelen door beter te onderhandelen in een prettigere sfeer.

Voor wie?

Deze workshop Win-win onderhandelen is bedoeld voor (zelfstandig) professionals, zoals projectleiders, contractmanagers, relatiemanagers, verkopers, inkopers, coaches en ondernemers, die beter willen manoeuvreren tussen hun eigen belang en dat van de ander. Of je nu gesprekken moet voeren met leveranciers, klanten, collega’s of belangenbehartigers – onderhandelen is belangrijk voor je.

Deelnemers herkennen zich vaak in deze uitspraken:

“Soms geef ik teveel toe bij het onderhandelen. Hoe voorkom ik dat?”

“Ik wil leren hoe je zonder toe te geven onderhandelt in een prettige sfeer – zonder de ander tekort te doen EN zonder mezelf in de vingers te snijden”

“Ik wil handvatten krijgen om het gehele onderhandelingsproces goed te doorlopen”

“Ik vraag me af of ik er wel voldoende uithaal tijdens onderhandelingen”

Werkwijze

Actieve workshop, waarbij discussie en praktijksimulatie elkaar afwisselen. De actieve werkvormen worden met behulp van de 5 pijlers van goed onderhandelen – ook wel de Harvard methode genoemd – in een analytisch kader geplaatst.

Er is veel ruimte voor je eigen casussen en ervaringen. Zo kun je wat je leert direct overbrengen in de praktijk.

Programma

In deze workshop leg je een solide basis aan onderhandelingsvaardigheden van waaruit je je kunt ontwikkelen tot een uitstekende onderhandelaar.

 • Do’s en don’ts van het onderhandelen
 • Je onderhandelingsstrategie voorbereiden
 • De 5 pijlers van een effectieve onderhandeling (Excellent onderhandelen)
  1. Waarom? – Belangen achter de stellingen
  2. Argumenteren
  3. Relaties
  4. Oplossingsgericht onderhandelen
  5. Wie heeft het voor het zeggen? – Machtspositie en alternatieven
 • Fasen van het onderhandelingsproces

Heb jij er genoeg van om:

 • Te weinig marge te maken
 • Aan het kortste eind te trekken
 • Gestrest aan de onderhandeling te beginnen

Wil jij ook de vrijheid om iedere onderhandeling goed af te sluiten?

Schrijf je dan in voor de workshop win-win onderhandelen

Klantervaringen

Roos Schulte“Veel van mijn vergaderingen zijn eigenlijk onderhandelingen, besefte ik laatst opeens. Ik had nog nooit zo over onderhandelstrategieën nagedacht, maar wilde daar graag meer over leren om meer invloed op een onderhandeling te kunnen uitoefenen. Toen ik Jeanette – die ik van het schoolplein ken – een keer daarover sprak, zei ze een aantal heel herkenbare dingen over vergadersituaties en –types. Dus was ik benieuwd naar haar workshop. Daar oefenden we in het doorvragen naar het belang van de ander.

Wat mij heel erg bijbleef, is het belang van een goede onderhandelingsvoorbereiding. Dat bleek al ter plekke: tijdens de casus verraste niets van wat de ander zei mij meer, waardoor ik er heel ontspannen bij zat. Ook kan ik nu beter inschatten in welk stadium ik collega’s moet betrekken in het proces van de voorbereiding.

Jeanette zit stevig in haar stof en heeft een schat aan ervaringsverhalen, van haarzelf en anderen. Heel boeiend. Als een voorbeeld wat ver van me af stond, kon ze het altijd ombuigen naar iets wat ik in mijn dagelijkse praktijk zou kunnen gebruiken. Haar tips zijn praktisch, en direct toepasbaar. Door de balans tussen theorie en praktijk vloog de training voorbij.”

Roos Schulte, programmamanager ouderenzorg bij Sint Jacob


Oscar van der Linden

“Ik dacht dat onderhandelen alleen ging over prijsonderhandelen, maar dat is zeker niet zo. Over inhoud, inzet en positie bijvoorbeeld kan ook onderhandeld worden. Je staat er niet bij stil wanneer je deze vaardigheid allemaal in zou kunnen zetten.

Vooraf heeft Jeanette met mij een uitgebreide telefonische intake gedaan om mijn doelstelling en werksituatie helder te krijgen en de inhoud van de training af te stemmen op mijn behoefte.

Na in de ochtend de theorie op een heldere manier the hebben behandeld, konden we na een uitstekende lunch in de middag hands-on verder in een rollenspel. Dit was echt een eye-opener.
Naast een heldere analyse van de situatie en een goede evaluatie kregen we ook nog een digitale tool in de vorm van een sjabloon/checklist ter ondersteuning van onze eigen toekomstige onderhandelingen.

Kortom: uitstekende workshop op een prima locatie bij ZAAMEN in Haarlem.
Ik kan Jeanette van harte aanbevelen bij collega-ondernemers!”
Oscar van der Linden, vormgever en kunstenaar van IkVerbeeldJe, www.ikverbeeldje.nl


Laura-Meesters“De workshop was erg leerzaam. Dankzij de vragenlijst kreeg ik meer inzicht in mijn positie als onderhandelaar.
Met deze kennis, uitgebreide toelichting, praktijkvoorbeelden en stapsgewijs uiteenzetten van de fases van een onderhandeling was de onderhandeling volgens de Harvard methode een goede test om de opgedane kennis in praktijk te brengen.

Voor mij heeft deze workshop zeker zelfvertrouwen gegeven voor onderhandelingen in de toekomst, hoewel ik nog steeds niet helemaal helder voor ogen heb hoe ik mijn opdrachtgevers het beste kan overtuigen dat mijn keuzes toch beter zijn dan die van hen…”

Laura Rijkhold Meesters, Interieurarchitect; www.laurameesters.nl

Werkwijze

Actieve workshop, waarbij discussie en praktijksimulatie elkaar afwisselen. De actieve werkvormen worden met behulp van de 5 pijlers van goed onderhandelen – ook wel de Harvard methode genoemd – in een analytisch kader geplaatst.

De workshop duurt 1 dag (ochtend en middag).

Locatie

De training Win-win onderhandelen vindt plaats in Haarlem/Amsterdam of Utrecht. De locaties liggen op loopafstand van het station. Parkeren kan op straat of in een parkeergarage.

Zaamen
Nieuwe Gracht 3
2011 NB Haarlem

Beurs van Berlage
Oudebrugsteeg 9
1012 JN Amsterdam

Seats2Meat Utrecht
Moreelsepark 65
3511 EP Utrecht

Annuleringsregeling

Tot 4 weken voor de trainingsdatum kun je kosteloos annuleren. Je krijgt je geld teruggestort. Annuleren binnen 4 weken voor de trainingsdatum kost geld.

Je trainer en coach is Jeanette de Haas

Jeanette de Haas helpt (zelfstandig) professionals en ondernemers betere onderhandelaars te worden, zodat zij meer verdienen en hun doelen op allerlei gebied kunnen behalen.

Het onderhandelen heeft zij zelf met vallen en opstaan geleerd in uiteenlopende rollen in het bedrijfsleven.
Jeanette heeft een Master of Business Administration (MBA) gedaan en is doctorandus in de Letteren. Als Pricing Manager in de Telecom, Promotiemanager bij een uitgever, Global Analysis Manager bij Shell en freelance inkoper bij diverse grote bedrijven heeft zij veel ervaring opgedaan met onderhandelen en de manier waarop (grote) bedrijven werken.
Als trainer en coach Onderhandelen leert ze ondernemers en professionals hoe zij (prijs)onderhandelingen zelfverzekerd naar hun hand zetten.

Wil je meedoen of heb je nog vragen?

Als je nog vragen hebt, neem dan gerust contact met me op. Je krijgt altijd binnen 48 uur antwoord.

Wanneer je graag wilt meedoen aan deze training, kun je je hieronder aanmelden. Na je aanmelding ontvang je de factuur en een intake formulier waarop je kunt aangeven wat jij wilt leren en wat je nodig hebt.

Liever een andere datum? Kies bij datum & locatie dan voor de optie “Andere datum”. Bij 4 deelnemers voor deze optie prikken we een datum waarop iedereen kan.

Wil je deze training bij jou in het bedrijf organiseren? Ook dat kan! Neem dan contact op voor overleg.

Aanmeldingsformulier workshop win-win onderhandelen

Datum & locatie (*)

Naam (*)

Telefoonnummer (*)

E-mail adres(*)

Naam organisatie(*)

Straatnaam & nummer (*)

Postcode en plaats (*)

E-mail adres digitale factuur(*)

Vragen en opmerkingen

Praktische informatie

Win-win onderhandelen
Eendaagse workshop

Data & locatie 2019/2020:
Wo. 18 maart 2020, Haarlem
Tijd: 9:30 – 17:00 uur
Investering: € 450,- (excl. btw)
Maximaal 12 deelnemers